ИЗДАВАШТВО


Удружење ,,Хоризонт-Моћ сазнања'' бави се и издаваштвом и има три едиције. То су ,,Српско коло'', ,,Савременици'' и ,,Искра''. Председник Издавачког савета је Видак М. Масловарић. Све три едиције немају искључивог уредника, већ петочлано Веће издавачког Савета одлучује која дела могу да се штампају под логом ,,Хоризонт-Моћ сазнања''. Чланови Издавачког већа су:  Зорица Тијанић, новинар и књижевник; Јеремија Лазаревић, књижевник; Весна Марјановић, етнолог/андрагог и Драгољуб Митровић, ликовни уметник. Веће упућује председнику Издавачког Савета предлог о објављивању дела или доноси решење о одбацивању дела за штампу у издаваштву ,,Хоризонт-Моћ сазнања''.  
ЕДИЦИЈА ,,СРПСКО КОЛО''
Едиција ,,Српско коло'' - објављујемо дела која говоре о историји, етнологији, археологији, традицији и духовности српског друштва. Прво дело објављено у овој едицији је ,,Србозначје'' аутора Мише Лазара.
ЕДИЦИЈА ,,САВРЕМЕНИЦИ''
У едицији ,,Савременици'' објављују се савремена прозна и поетска дела. Обајвљују се искључиво романи, драме, песме, филозофијске расправе и есејистика.
ЕДИЦИЈА ,,ИСКРА'''
Едиција ,,Искра'' је посебна едиција која ће промовисати комерцијална и некомерцијална штива везана за музику, филм, позориште као и она дела која на популаристички начин обрађују теме везане за општу културу.  Као посебно издање објављује се и часопис Хоризонт које има своју редакцију.  Нема коментара:

Постави коментар