АКТИВНОСТИ

Удружење је организовало током 2017 и 2018 године неколико ,,Бисерница'' у Србији и дијаспори. Бадовинци, Сремска Митровица и Бијељина само су неки од градова у којима се промовисала наша традицинална и духовна музика. Првог децембра 2018 г. наше удружење се представило на званичном Годишњем концерту КУД ,,Стеван Книћанин'' из Кнића.  

,,Хоризонт'' је укључен и у многобројне историјске трибинне и учествује на њима, наравно на јавне позиве домаћина. Једна од значајнијих манифестација на којима је званично учествовало наше удружење 2018 години  је и ,,Дани Милоша Милојевића'' која се организује у Црној Бари код Богатића. И ове године званично је упућен позив на учешће. ,,Хоризонт'' ће представити на званичном скупу господин Видак М. Масловарић, дугогодишњи уредник Радио Београда 2, који је и председник Издавачког савета ,,Хоризонта'' и који ће и говорити о Милошу Милојевићу.
  
Ове године припремамо многобројне промоције нашег часописа ,,Хоризонт'' са акцентом на нашу рубрику БИСЕРНИЦА којом негујемо праву народну и духовну песму. Желимо да у оквиру нашег програма/промоције укључимо и изворне групе и хорове из многих крајева. Већ је уговорено гостовање у Неготину и у неком од храмова/манастира из околине Ариља и Пожеге.

Овогодишње гостовање нашег удружења обогатили смо и званичним организовањем још два програма ,,Искра'' и ,,Звоник'' а као повод је 800 годишњица од самосталности Српске православне цркве. Тим поводом пред Видовдан 2019 године и организујемо ,,Земунску бисерницу'' у порти храма Светог Николаја у Земуну.
На свим нашим званичним гостовањима обавезно се говори о Земуну /што кроз песму , што кроз текст/ и то јасно предочавамо домаћинима нашег гостовања као један од услова промоције. Удружење има доста сарадника из иностранства. 

Нема коментара:

Постави коментар